Всички християни - православни, католици и протестанти, празнуват днес един от най-големите църковни празници - Благовещение, на който се почита едно от най-големите тайнства в християнството.Според Библията на този ден Архангел Гавриил съобщава на Дева Мария благата вест, че тя ще роди Спасителя на човечеството - сина Божий Исус Христос.

Десетки миряни се стекоха в Черепишката обител, за да почетат празника и да се причестят. На този ден празнуваме благата вест, че след много векове на очакване, ще се роди Спасителят на света. Благата вест е донесена от свети архангел Гавриил на Света Дева Мария, която по чуден начин ще стане майка на Спасителя, каза в словото си владиката.

Негово Високопреосвещенство Митрополит Григорий благослови жените и майките като им пожела здраве, благочестие, вяра и все така да даряват с любов децата си.

Най-малките християнчета, които взеха своето първо причастие, бяха правнучките на бай Божидар Минов от Игнатица, който се грижи за оброка Сретение Господне над манастира - Гергана и Румяна.