Поетичният спектакъл, създаден по актуално звучащи в наше време български класици, ще се играе на 16 и 17 септември от 19:00 часа в Камерната зала на врачанския театър. Същият спектакъл може да се види и на 26 септември (четвъртък).

На 19 септември (четвъртък) почитателите на Мелпомена ще могат да видят Шекспировата класика "Ромео и Жулиета" отново в Камерна зала.

До края на месеца в големия салон на театъра врачани могат да гледат и две гостуващи заглавия: на 24 септември - "Майсторите на комедията", с участието на Георги Мамалев, Камен Воденичаров и Тончо Токмакчиев, а на 30 септември - "Трима мъже и една Маргарита", представено от Сатиричен театър "Алеко Константинов", в ролите: Христо Мутафчиев, Петър Калчев, Асен Мутафчиев и Маргарита Хлебарова.

Кратък анонс за спектакъла на Сатиричния театър "Трима мъже и една Маргарита":

В живота често тръгваш за някъде, но се оказваш на друго място. Това се случва през една нощ с трима мъже, които попадат в обща болнична стая. В рамките на осем часа те са изправени пред абсурдни дилеми и ситуации. От решението, което всеки един от тях ще се наложи да вземе, зависи тяхното бъдеще. А медицинската сестра, която трябва да се грижи за тях, е под голям стрес, тъй като й предстои изключителното събитие - да се омъжи на следващата сутрин. Болничната стая се превръща в бойно поле, на което всички средства са позволени, а залогът е любовта.

Всички представления са с начален час 19:00.