Срещу обвиняемия П. А. е повдигнато обвинение от Районна прокуратура – Враца за това, че на 21.06.2022 г. в къща във врачанско село извършил действия с цел да възбуди и удовлетвори полово желание, без съвкупление по отношение на 13-годишно момиче.

Районна прокуратура – Враца е привлякла, като обвиняема С. В. за това, че на 22.06.22 г. във врачанско село е влязла в чужда къща, като употребила за това сила – ритнала входната врата, нанесла удари в областта на главата на собственичката на къщата Б. В., като деянието е извършено нощем и от двама – заедно с неустановено по делото лице.

С определенията си днес Врачанският окръжен съд потвърди наложената най-тежка мярка за неотклонение „задържане под стража“ на П. А., като прие, че са налице всички предпоставки за това и отмени определението на Районен съд – Враца, с което е взета същата мярка за неотклонение спрямо С. В., като прие, че за нея не е налице обосновано предположение да е извършила престъплението, в което е обвинена. С определението на Окръжен съд – Враца спрямо С. В. е взета мярка за неотклонение „подписка“.

Определенията на Врачанския окръжен съд са окончателни и не подлежат на обжалване и протест.