Директорът на Младежкия дом във Враца Георги Врабчев съобщи, че официалното откриване и първия спектакъл на фестивала са поверени на Театрална група ТЕМП. Подрастващите врачански актьори ще се представят със своя авторски спектакъл "Илюзията“ - театрална игра по идеи на Тибор Дейри, Пинк Флойд, Екзюпери, Данте, Боб Фос, Луиджи Пирандело и песни от съкровището на евънгрийните.

"Това е наистина чест и поредна достойна изява на младите врачански таланти на чуждестранна сцена”, добави художественият ръководител на театрална група ТЕМП.

"Фестивалът има за цел да представя ежегодно, след селекция, най-добрите постижения в театъра от и за деца и юноши в областите драма, движенчески театър, пантомима. По време на фестивала се организират демонстрации, дискусии и уъркшопове, представящи последните тенденции в театралното изкуство. Във форума тази година ще вземат участие театрални групи от Латвия, Литва, Беларус, Чехия, Полша, Словакия, Холандия и България.

Селекционната комисия на фестивала одобри за участие от България единствено Театрална група ТЕМП - Враца, която е член на Международната асоциация на аматьорския театър AITA/IATA и председателстващ Българската асоциация на аматьорските театри "БААТ”, поясни Георги Врабчев.