В едногодишния срок от наказването му по административен ред с наказателно постановление на началника група към Областната дирекция на МВР, сектор "Пътна полиция”, Б. Л. е спипан от пътен патрул да натиска газта на "Мерцедес Е270” по улица "Цар Симеон" във Враца. За втори път, след около месец, органите на реда спрели същия "Мерцедес" на бул. „Мито Орозов” и отново зад волана бил той, въпреки издаденият му Акт за установяване на административно нарушение .

Б. Л. е стар познайник на полицията, прокуратурата и съда във Враца. Той е осъждан 20 пъти и свидетелството му за съдимост е от цели 16 страници. Спрямо него законът е прилаган за извършени кражби, притежаване на незаконно оръжие, пътно-транспортни произшествия, шофиране в пияно състояние. Последното му заставане на подсъдимата скамейка е през 2010 г.

По време на досъдебното производство твърдял, че друг е шофирал колата му, но ченгетата го дебнели да му свият номер и го натопили. Преди постановяване на 21-та му присъда заявил, че през последните осем години се е поправил и вярва на българското правосъдие. Той със сигурност ще се възползва от правото си да обжалва наказанието от една година зад решетките.