От Миньор (Перник) пък са Методи Методиев (либеро) и Любослав Симеонов (диагонал), който подписа с клуба преди седмица, а ще се присъедини към новия си отбор на 26 август. Последните две нови попълнения в лятната селекция на Монтана са посрещачите Радослав Попов (Пирин Разлог) и Димитър Калчев Арда (Кърджали).

От миналогодишния състав в отбора остават разпределителят Денимир Димитров, посрещачите Златко Кьосев и Тодор Вълчев и централните блокировачи Иван Латунов, Борислав Наков и Стефан Чавдаров.

С Монтана се разделиха Иван Дамянов, който отива в Дубай, Леон Тончев (Дунав Русе), Аспарух Аспарухов (Верона Италия), Добромир Иванов (Хебър), Кристиян Петров (Нефтохимик), Мартин Пенев (Нефтохимик) и двамата волейболисти от бившия СССР руснакът Сергей Андриевский и украинецът Виталий Бондар.

Първите три дни отборът ще се готви в домашна обстановка, а в събота заминава на едноседмичен лагер във Вършец. В курорта ще се заложи изцяло на физическа подготовка, разкри треньорът Даниел Пеев. „През последните години ходехме на Приморско, но губим два дни в път, а и във Вършец има минералната вода”, заяви наставникът на Монтана. Той е дал по-дълга почивка на Иван Латунов, който страда от контузия на коляното, заради която е ходил на преглед в Германия.