Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски ще са в Северозападна България и по Черноморието - между 22° и 25°; в София - около 22° . Това се посочва в картата с предупредителните кодове за опасните метеорологични явления, публикувана в сайта на НИМХ.

Ето и останалата прогноза за времето:

През нощта валежите на места в западните райони временно ще спрат, само в крайните северозападни райони ще продължи да вали, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се задържи почти без промяна.

Утре над западната половина от страната отново ще се развива купесто-дъждовна облачност.

На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще има условия за градушки. Главно в планинските райони след обяд локално ще има временно интензивни и значителни по количество валежи.

През нощта срещу петък валежите в Западна България ще продължат, ще се усилят; в Северозападна България и планинските райони се очакват значителни локални количества.

В петък през деня, главно над западната половина от страната, ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни валежи, около и след обяд - и гръмотевични бури. В Северозападна България, Западния и Централния Предбалкан ще има локални интензивни и значителни по количество валежи, достигащи и надхвърлящи 30-50 mm. В източните райони, където ще бъде предимно слънчево, вятърът ще е от югоизток; в западната част от страната ще се ориентира от северозапад, ще бъде слаб до умерен. Температурите ще са в широки граници: от 18°-20° в Западна България до 28°-30° в Източна.