Документалният филм "Непобеденият генерал - Владимир Вазов" разказва за живота на големия патриот, останал в българската и в европейската военна история като "Героят от Дойран:. Кинолентата е емоционален разказ за сложната политическа ситуация в България и съдбовната човешка драма по време на войните за национално освобождение и обединение в началото на XX век, описани в дневника на генерала "Животописни бележки".

Режисьор, сценарист и съпродуцент на филма е Татяна Пандурска. Оператор е Николай Илиев, участват актьорите Николай Николов и Любомир Петкашев.

Ген. Владимир Вазов (1868-1945) командва Девета пехотна плевенска дивизия в една от най-блестящите български военни победи - тази в Дойранската епопея (16-19 септември 1918 г.) по време на Първата световна война (1915-1918). И до ден-днешен стратегията, приложена от него в тази епична битка, се изучава в редица военни академии по света.

През 1936 г. ветераните от Обединеното кралство канят ген. Владимир Вазов, нанесъл едно от най-тежките поражения на Великобритания по време на Първата световна война на Южния фронт, да присъства като представител на българските запасни офицери на конгреса на Британския легион (British Legion) в Лондон. В британската столица българският военачалник е посрещнат с най-големи почести.

Разказват, че при появата на нашата делегация пред почетния караул с участието на британски легионери и бойни знамена, фелдмаршал лорд Милн, който командва английските войски при Дойран, извиква на висок глас: "Гледайте, това е ген. Вазов, който беше наш противник на Солунския фронт, а сега е наш много добър приятел!"

А по време на конгреса на Британския легион в гр. Бъкстън председателят на конгреса и на легиона майор Готлей го представя с думите: "Ще дам думата на българския ген. Вазов. Той е от малкото чужди генерали, чието име фигурира в официалната ни история!"