© МВР Видин

Владимир Иванов е отличен като подгласник в Раздел "Г" - Пожарникар на годината от направление "Превенция" осъществяващи превантивна дейност, обучение на населението или работещ с доброволни формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и за отстраняване на последиците от тях, съобщи регионалният говорител на МВР за Видин.

Главен комисар Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция" връчи наградата.

Владимир Иванов е инспектор в група "Превантивен контрол и превантивна дейност" в сектор "Превантивна и контролна дейност" на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението"- Видин.
Инспектор Владимир Иванов е в системата на МВР от 2009 г. Седем пъти е бил награждаван за висок професионализъм и постигнати резултати в служебната дейност. Отлична е оценката за работата му през 2019 г. Той е организирал и ръководил подготовката на отбора на видинската Профилирана природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I", заел първото място в Националното ученическо състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации 2019 г." в Стара Загора.
Организирал е областния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата 2019 година" с участието на 149 деца и 31 класирани рисунки. Инспектор Владимир Иванов е подготвил е 28 деца от седем училища в региона за участие в областното състезание "Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации 2019 г." и е провел 72 занятия с 410 души за практически действия при бедствия, пожари и извънредни ситуации, както и три занятия със 101 служители от системата на Министерството на образованието и науката.
Участвал е също в множество тематични проверки и е провеждал беседи, лекции и тренировки за действия при бедствия в учебни заведения от региона.