ПТГ „Васил Левски“ е домакин на последния, четвърти етап от състезанието, което се провежда на 28 и 29 март. Класиралите се на първо и второ място ще имат шанса да премерят сили в третия Национален кръг „Месец на професиите“, който ще се състои в град Велико Търново.

Събитието откри инж. Маруся Петрова, директор нагимназията. С приветствие към участниците се обърна кметът на Видин Огнян Ценков: “За мен е удоволствие да бъда тук сред вас на това престижно състезание. Гимназията има утвърдени позиции за участие в национални форуми и винаги в тях се класират възпитаници на училището. Искам да пожелая на учениците от нашата гимназия и на техните връстници от Монтана, Плевен, Габрово и Велико Търново отлично представяне в състезанието, в което достойно да премерят сили. Пожелавам им също успешно завършване на учебната година, а на тези, които са избрали да се реализират в професията „строител“, да останат в нашия град. Видин има нужда от млади и квалифицирани кадри, които да бъдат в помощ на икономиката. Бъдете здрави, упорити и следвайте мечтите си“. Кметът благодари на организаторите и спонсорите за възможността това събитие да се състои и за осигурените награди за отборите.

За доброто настроение на всички присъстващи се погрижиха танцьорите и певците от ансамбъл “Дунав“, информира официалнят сайт на община Видин.