На 11 май във Враца стартира кампанията на вестник „Конкурент” "Стари вестници за нови книги“. Основната идея на екипа е да се провокира интерес към писаното слово сред подрастващите и да се създадат навици и отношение към разделното събиране на отпадъци. Добрата мисия на журналистите е подкрепена от Община Враца и съмишленици, с които кампанията се реализира съвместно.

„Стари вестници за нови книги“ ще започне на 11 май (сряда) от 11.00 часа пред Градската концертна зала във Враца, а на следващия ден от 17.00 часа ще продължи пред паметника на Йордан Радичков в Монтана. Под формата на игра ще бъдат раздадени книги на деца, на възраст между 7 и 12 г. Единственото условие е малчуганите да донесат стари вестници. Партньори на събитието са младите театрали от Младежкия дом във Враца.

Мероприятието ще премине под формата на игра, а хлапетата ще се срещнат с любими герои от приказките. Патрон на кампанията е министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. Събитието във Враца ще премине под патронажа на кмета Калин Каменов и с личната подкрепа на зам.-председателя на Народното събрание Явор Хайтов.

На Гергьовден „Конкурент” навърши зрялата 20-годишна възраст.

Пожелаваме на колегите успех на кампанията „Стари вестници за нови книги”, професионални постижения и висок тираж на новите броеве на вестника, на чиито страници още десетилетия да се разказват смело истинските истории!