Нина Петкова му връчи почетен плакет на областния управител на Монтана Росен Белчев.

Майсторът получи прекрасни пожелания от председателя на Общинския съвет Иво Иванов, от името на кмета, директора на "Хуманитарни дейности" в община Монтана Александър Герасимов, от доц. Борислав Великов и много приятели и почитатели.

Специално есе му посвети литературният критик Коста Еленков.

Акцент в сътвореното са графиките, посветени на Чипровското въстание през 1688 г.

Учил се от проф. Галилей Симеонов, проф. Петър Чуклев, проф. Васил Стайков, проф. Евтим Томов, проф. Марко Бехар. Като студент бил жаден да рисува. Явявал се всеки ден в Художествената академия с по 7-8 композиции, но заради бедността нямах самочувствие. Прекланя се пред Чапкънов, Тома Върбанов, Теофан Сокеров.

Имам свой иконостас в дома си. В него на почетно място е оперният певец Борис Христов, прославил България по международните сцени, писателката Вера Мутафчиева, Николо Тесла, Леонардо да Винчи, Джузепе Верди и Гауди

Венелин Захариев създава причудливите картини по творчеството на Радичков.

"От много години познавам Радичков, а и цялото му творчество. Нещата, които описва, са много познати като манталитет на торлаците, към които спадам и аз. Това са случки от нашия край. Когато го четях, понякога се заливах от смях. Изключително интересен човек. Всички неща са ми близки, някои преживявания и това ме улесняваше при правенето на картини по неговото творчество. Разказите течаха като благодат върху платната ми. Не знам дали беше редно да ги рисувам, но нещо напираше в мен. С моите две изложби, посветени на Радичков, бяха откривани Радичковите дни в Монтана. Много хора проявиха интерес към тези събития", споделя творецът.