© Агенция за социално подпомаганe

Велина Каменова е от хората, за които професията е кауза и призвание. В системата е от 2018 година и се е утвърдила като един от водещите специалисти в социалната сфера.

Церемонията по награждаването се проведе на 19 март. Приветствие произнесе министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя отбеляза, че издигането на авторитета на социалните работници е сред основните приоритети на социалното министерство.

Сред номинираните бяха Румяна Георгиева, главен директор на Главна дирекция „Социално подпомагане” , която бе отличена за своя цялостен принос към социалната работа.

Отличия бяха връчени в категории – Регионален Директор, Директор „ДСП“, Началник отдел „Социална закрила“, Началник отдел „ИОХУСУ“, Началник отдел „Закрила на детето“, както и за социален работник от трите отдела.

Гости на събитието бяха заместник-министърът на труда и социалната политика Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, Кристин Де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България, главен комисар Атанас Илков, директор на Главна дирекция „Национална полиция”, Венцислав Боянов, директор Регионалната дирекция „Социално подпомагане“- Видин, ръководители на агенции, представители на синдикатите.