В ролята на Иван Вазов ще видим популярния телевизионер Златимир Йочев. Любопитното е, че същият ден малко преди това - от 17.00 часа, родолюбците от "НЕзабравимата България“ ще направят мини-шествие по пешеходната зона на бул. "Витоша“ от НДК до Съдебната палата. Така всички столичани ще получат картичка за 1 ноември и ще могат да се снимат за спомен както с Вазов, така и с „живия“ Ботев - Искрен Красимиров.

Това е шестият филм за историята на България, дело на младия режисьор Искрен Красимиров и неговия екип от "НЕзабравимата България“. Лентата е изготвена изцяло с дарения на българи от цялата страна в къщите-музеи в Челопек, Очиндол и Сопот.

След премиерата в София филмът ще се завърти в родния град на Патриарха на българската литература Иван Вазов - Сопот, на 3 ноември от 15.00 часа. Веднага след това екипът заминава за Германия, където лентата ще гледат българите в Мюнхен, Аугсбург и Нюрнберг. След това предстоят пост-премиери в Музея за история на София на 8 ноември и в Гоце Делчев на 10 ноември.

Екипът на "НЕзабравимата България“ не планира почивка и веднага след средата на ноември започва работа по нов проект - филм за Васил Левски, посветен на 180-годишнината от рождението на Апостола на Свободата.