Валентин Гачев вече направи и своя дебют за новия си отбор. „Чардафон“ взе участие в традиционния хандбален турнир в памет на Тодор Хънков. Събитието, което се проведе в Бургас бе организирано от ХК „Черноморец” и със съдействието на Община Бургас. В него се включиха отборите на „Локомотив“ (ГО), „Осъм“ (Ловеч), „Добруджа“ (Добрич), „Спартак“ (Варна), „Чардафон“ и завърналия се в елита тим - „Фрегата“ (Бургас).

В изиграните двубои впечатление с играта си направи именно новото попълнение на габровци Валентин Гачев. „Чардафон“ завърши на шесто място в турнира, записвайки три загуби, но получи награда за най-млад отбор в турнира.

Шампион стана тимът на "Локомотив" (Горна Оряховица), където играе друг мездренчанин - пивотът Божидар Симеонов. "Железничарите" победиха на финала "Добруджа" с 37:25.

В първенството на „А“ Републиканска хандбална група през сезон 2022/2023 година ще участват осем отбора. Освен мездренските „железничари“ и ХК „Пирин-64“ (Гоце Делчев) няма да вземе участие. В шампионата обаче се завръща трикратният шампион на страната „Фрегата“ (Бургас).

Така в битка за върха в подреждането ще се изправят тимовете на "Локомотив" (ГО), "Шумен 61" (Шумен), "Спартак" (Варна), "Чардафон" (Габрово), "Осъм" (Ловеч), "Левски" (Левски), "Добруджа" (Добрич) и "Фрегата" (Бургас).

Новото първенство се очаква да стартира на 17-ти септември.