Продукцията от грозде е българска и качествена, хвалят се продавачите, но пък търсенето тази година е по-малко. Сравнение с миналата година, търговията на грозде сега не върви добре. Кризата с COVID-19 не подмина и продажбата на гроздето по пазарите, твърди един от търговците, който всяка година предлага реколтата си на градският пазар. Спада на продажбите си обяснява, заради страха на хората от заразяване.

Все по-малко хора идват, за да купуват продукция за вино, повечето го взимат за ядене, което не носи големи печалби на производителите. Част от клиентите само оглеждат и се колебаят какво грозде да си купят. Други пък докупуват, колкото да допълнят собственото си производство.

Естествено най-много се търсеха зеленчуците – търговците предлагаха последните домати, чушки, картофи, зеле, патладжани и всичко останало, необходимо за приготвянето на зимнините.

За търговеца Мирослав Маринов реколтата е добра, въпреки липсата на дъждове, което влияе на лозарската индустрия. По-различното тази година е качеството на гроздето, защото е по-сухо и това намалява цената му.

Цената на гроздето в края на сезона, варира между 0,70 ст. и 1,30 лв. за килограм. Това, което най-много се купува на местния пазар, са по-известните сортове – мерло и каберне.