Църквата в селото е една от най-старите в Искърското дефиле. Построена през далечната 1937 г., тя е една от запазилите се християнски символи на селото и единствена в района, носеща името Господне. Другите два храма „Свети Дух“ са в град Монтана и в село Тополовец, община Кула.

По случай празника Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий отслужи празнична света литургия в съслужение със свещеници от Врачанската Св. Митрополия. Той благослови миряните и им пожела здраве и благоденствие, като им напомни да се молят за другите и да се стремят към доброто.

След тържествената света литургия, в двора на църквата митрополитът отслужи празничен водосвет, освети курбан-чорбата и поръси за здраве енориашите.

За MediaNews майстор-готвачът Красимира Стоянова разкри, че тайната на вкусния курбан е най-вече пушекът на огъня. По традиция, всяка година цялото село дава своя дар за приготвянето на курбана, за здраве и благополучие, а агнето е закупено то Симеон Богданов, разказа още Красимира.

Храмовия празник на църквата в Оселна уважиха кметът на Мездра Иван Аспарухов, общинските съветници Тихомир Илчев и Радослав Маринов.

Празничният ден продължи в салона на селото, където бе подредена традиционната обща трапеза, символизираща единението на хората и в делник, и в празник.