Около 9 часа е получен сигнал в полицията, че в село Галиче, в района на мелницата е пребит 61-годишният пастир Сокол Иванов. Според пастирът, той е удрян от 38-годишния земеделски производител Ивайло Рачев.


До инцидента се стигнало след като Рачев заварил Сокол да пасе 20 крави в неговия имот. Ядосал се, защото се случвало пореден път. Затова Ивайло вдигнал скандал и започнал да налага пастира с овчарска гега. След това версиите на двамата участници в конфликта се разминават. Единият казал пред разследващите едно, пострадалият друго.

Фермерът твърдял, че пастирът е паднал докато е тичал и така се е наранил. Сокол пък казвал, че е бил удрян с гегата. Пострадалият е закаран в спешния център в Бяла Слатина с рани по главата.Той е прегледан в болницата, където са обработени раните му и се е прибрал в къщи.

Ивайло Рачев, е бил задържан за разпит в полицията, съобщиха от областната дирекция на МВР. По случая е образувано досъдебно производство и е сезирана районната прокуратура в Бяла Слатина. Според събраните до момента данни, конфликтът е битов.