Какво представлява Mega Millions?

Играта с най-големия джакпот в Америка е и играта с най-големи печалби в света, като рекордният джакпот от 656 милиона щатски долара беше спечелен през март 2012 г. Тя е базирана в Атланта, Джорджия, създадена е през 1996 г. и понастоящем се играе в 42 щата.

Mega Millions е лотарийната игра с най-висока печалба от джакпот в историята на рекордите и е известна под това име от март 2002 г. Преди това носи името Big Gamе, а първото теглене е извършено през 1996 г. само в шест щата. Тъй като популярността на играта бързо нараства, през 1998 г. форматът й се променя от едно на две тегления седмично. Година по-късно, когато към нея се присъединява още един щат, изборът на числа се увеличава и играчите получават възможност за „изплащане на печалбите в брой“.

През 2005 г. в лотарията участват вече 12 щата, което я превръща в най-голямата национална лотарийна игра за това време. През 2010 г. Mega Millions и Power Ball се обединяват, което добавя в играта още 23 щата. Днес тя обединява 44 територии на Съединените щати, 42 щата, Вирджинските острови и окръг Вашингтон.

Правилата на играта са следните: Трябва да изберете 5 числа от възможни 75 и едно допълнително число "Mega Ball“ от предложени 15. За да спечелите джакпота, трябва да познаете всичките 6 числа.