Последният спектакъл и за деня, и за фестивала донесе много символика. Вечната история за „Малкият принц”, изиграна от театър „Маска на радостта” от Украйна, докосна като с магично театрално перо душите на всички в публиката. Всеки от публиката успя да вземе своята овца в кутия, която да отнесе със себе си вкъщи. А самият финал на спектакъла, в който героите помахаха на Принца за сбогом, се яви и символичен, и реален финал на фестивала.

След 5 фестивални дни, 24 театрални представления, много нови приятели и прекрасни спомени, 17-тото издание на ММТФ ВРЕМЕ приключи. По традиция в нощта, в която групите са за последен път заедно, когато хем е весело, хем леко тъжно, домакините от Младежки дом – Враца връчват авторската статуетка на фестивала на всяка участваща група. Директорът на фестивала Георги Врабчев призова участниците всяка статуетка да бъде закарана в новия си дом и да бъде обгрижвана, докато не се появи следващата статуетка.

Всеки един от участниците, когато получаваше своята статуетка, с вълнение благодареше на всички за това, че заедно успяха да превърнат петте фестивални дни в истински театрален празник. Размениха се много хубави думи, подаръци за спомен и много усмивки.

Статуетки заминаха за Хърватия, Грузия, Индия, Иран, Израел, Италия, Косово, Латвия, Литва, Холандия, Полша, Румъния, Русия, Сърбия, Украйна, а в България – в градовете Бургас, Перник, Русе, София, Ямбол и по традиция последната статуетка остана в град Враца в домакините от театрална група ТЕМП. След награждаването и връчването на дипломите за участие на групите празненството по случай 30-тия рожден ден на ММТФ ВРЕМЕ продължи до малките часове на нощта.

По традиция преди награждаването всички групи и официалните наблюдатели се събраха да обсъдят изминалия вече фестивал. Всички се бяха обединили около идеята, че правенето на изкуство е трудно, правенето на фестивал е още по-трудно, но резултатите от един такъв фестивал са само положителни за всеки един участник.