Общественото обсъждане се провежда съгласно Закона за публичните финанси и Наредбата за условията и реда за съставяне на бюджетната прогноза за местни дейности за следващите три години и за съставяне, приемане и отчитане на бюджета на община Мездра.

Поканени са всички граждани на общината, кметовете на кметства и кметските наместници, юридическите лица, представителите на средствата за масово осведомяване, ръководителите на бюджетни звена и на граждански сдружения, общинските съветници и други заинтересовани лица.

Материалите за обсъждането са публикувани на интернет страницата на Община Мездра: https://www.mezdra.bg/, в секция „Финанси“.

Становища, предложения и препоръки по проекта на Бюджет 2023 могат да се представят до датата на публичното обсъждане в деловодството на Община Мездра, в кметствата на населените места и на e-mail: obshtina@mezdra.egov.bg

В същия денот 14 ч ще се проведе и публичното обсъждане на Годишния отчет на бюджета на Община Мездра за 2022 г. Материалите за обсъждането са на разположение на заинтересованите лица всеки работен ден в сградата на Общинска администрация - Мездра, в деловодството на Общинския съвет и са публикувани на сайта на Община Мездра: https://www.mezdra.bg/, в секция „Финанси“.

Мнения, препоръки и становища по темата могат да се представят до датата на обсъждането на електронната поща на Общински съвет - Мездра: obsmezdra@mail.bg , както и в Център за административно обслужване в Община Мездра (гр. Мездра, ул. „Христо Ботев“ №27, партерен етаж).

За допълнителна информация: тел. 0897 852 556 и 0910 91 216.