Както Media News писа, през месец август бе поставено началото на проекта „Стартиране на Кризисен център в община Мездра“ , съвместно с неправителствената организация Фондация „Бъдеще и надежда” и Община Мездра. Това е първият проект в община Мездра, с който бе предоставена социална услуга от неправителствена организация. Дейността на кризисния център бе насочена главно към жени, деца, майки с деца, пострадали от домашно насилие или друга форма на експлоатация.

Пресконференцията бе открита от Емилия Гарванска, представител на Фондация „Бъдеще и надежда” в Мездра, която изрази задоволство от успешното приключване на проекта.

Управителят на Фондацията Нина Савова отчете положителните резултати от изпълнените дейности по проекта, като подчерта, че за тези 5 месеца през центъра са преминали две майки и пет деца. Тя благодари за оказаната помощ и съдействие на Социалния център „Жарава” – Враца, в повишаването капацитета на екипа и доброволците.

Савова припомни, териториалният обхват на кризисния център обхваща община Мездра, област Враца и Северозападна България, проектът е финансиран от Фонд „Социална закрила”на стойност 21 758 лв.

Кметът на Община Мездра, Генади Събков, също благодари за поставеното начало и изрази увереност, че работата вКризисния център няма да спира и ще продължи да оказва помощ и закрила на нуждаещите си.

На пресконференцията присъстваха Габриела Ненкова - началникът отдел „Хора с увреждания и социални услуги" -Мездра, Елена Нанова- директор на Дирекция „Социални и хуманитарни дейности” в Община Мездра, гл. инспектор Красимир Митов - началник Районно управление на полицията в Мездра, специалисти от екипа на социалната услуга и доброволци