Благотворителният концерт бе в подкрепа на трима мездренчани - Сияна Маньовска, Христо Пенчев и Николай Цековски. За целта на площад „България“ бе поставена благотворителна кутия за събиране на средства, с които да бъде подпомогнато тяхното лечение. Общата сума, събрана за благородната кауза, е 2 655.30 лв, 1 240 лв. от които са от коледния базар, организиран в СУ „Иван Вазов“.

Събитието бе открито с изпълнението на Групата за стари градски песни "Мездрея", които поздравиха жителите и гостите на града с песните „Рождество Христово“ от Добри Христов и „Тиха нощ, свята нощ“ от Франц Грубер.

В концерта взеха участие и още колективи от Народно читалище "Просвета-1925", град Мездра - Народният хор, "Гласът на ансамбъл Мездра" и Детският танцов състав "Мездренче".

На сцената се качиха и представителите от Сдружение "Новото поколение на талантите" - Вокална група "Wings", Сияна Генова, Тереза Стоянова, Данита Павлова, както и групите към танцова хип-хоп формация "Keep it real".

Участие в концерта взеха и Мажоретният състав от „Центъра за подкрепа за личностно развитие“ в железничарския град, както и Формация „Типченица“ към НЧ "Съзнание-1899", с. Типченица.

Кулминацията на събитието бе появата на Представителния танцов ансамбъл „Мездра“. След него кметът на община Мездра, Иван Аспарухов, благодари на гражданите за съпричастността към благотворителната инициатива и покани всички заедно да посрещнат Новата 2023 година, на площад „България“.

Припомняме, че първият етап от благотворителната инициатива бе запалването на светлините на коледната елха в града, а вторият етап включваше изработването на коледни картички от малките художници от училищата и детските градини в общината. Честитките с пожеланията на учениците и на децата ще получат 240-те потребители на социалните услуги Домашен социален патронаж и Дома за стари хора.