За разлика от други години, едва стотина граждани избраха да посрещнат заедно Новата година, въпреки тихото и приятно декемврийско време. От общинската управа бяха се погрижили да стоплят дошлите с чаша червено вино и огромен огън в центъра на площада и да се подсладят със специални новогодишни бисквити.

Минути преди да удари полунощ, кметът на Мездра Генади Събков и част от общинските служители се качиха на сцената, за да отброят заедно последните секунди от отиващата си година.

Градоначалникът направи своеобразен отчет за работата на своя екип през изминалата година, като изтъкна успехите, които са постигнали заедно. Той обеща тържествено на хората, че ще продължат да работят в името на града и на добруването на гражданите, и пожела на всички мирна, благодатна и щастлива нова година.

В края на тържественото слово, общинарите отброиха последните десет секунди и всички заедно честитиха на присъстващите настъпването на Новата година. След химна и "На многая лета“ над площада зазвуча емблематичното "Дунавско хоро", но изненадващо този път никой не поведе хорото и Дико-Илиевият фолклорен шедьовър се понесе самотен в новогодишната нощ.

Оживление настъпи едва с появата на гласовитите певици от квартет "Славей“, които поздравиха мездренчани с Новата година, и огласиха площада с игриви и хороводни песни. Това се оказа достатъчно хората да се хванат на кръшно българско хоро.

Веселието продължи до ранните часове на първия ден от Новата година.