На сцената се изявиха децата от Центъра за подкрепа за личностно развитие и ученици от Основно училище "Св. св. Кирил и Методий“ с художествен ръководител Тони Яшова, младата певица Рени Русалийска, Танцова формация „Фантазия“ с художествен ръководител Цветелина Цинцарска, Детският танцов състав "Мездренче" при Читалище "Просвета“ с художествен ръководител Йоана Аспарухова, които спечелиха за пореден път аплодисментите на публиката със своята непринуденост и детска чистота.

След тях започнаха изявите и на женските фолклорни групи от Лик, Брусен, Долна Кремена, Царевец, Игнатица, Люти брод, Горна Кремена и други.


Финалът на вечерта на самодееца поставиха изпълненията на Мъжката фолклорна група "Змей Горянин” от Зверино и на Ансамбъл "Мездра" при НЧ "Просвета-1925".

Повече от два часа площадът бе огласян от песните на самодейците, но множеството търпеливо очакваше появата на черешката на вечерта, концертът на рок-динозаврите от легендарната група "Диана Експрес".

Накрая кметът на Община Мездра Генади Събков поздрави гражданите и гостите с празника и благодари на участниците в програмата.

След края на вечерта на самодееца, топлата септемврийска вечер бе озарена от светлинно-музикалния спектакъл на Dany Lazer Show, който предизвика аплодисментите на зрителите и внесе огромна доза адреналин у младите хора, очакващи да чуят и видят едни от легендите на рока.

Още със стъпването на сцената, легендите бяха посрещнати с бурни аплодисменти. Близо два часа Митко Щерев, Илия Ангелов и компания превърнаха вечерта в незабравим рок-концерт. Наред с емблематичните за групата песни като „Есен”, Душа”, „Северина” и „Синева”, те взривиха площада с песните на рок-иконите "Deep Purple" и "Uriah heep".

В късните часове, след края на концерта на "Диана Експрес", нощното небе над града бе озарено от пищна заря.