По време на срещата стана ясно, че Община Мездра възнамерява да ремонтира средношколското общежитие, което в момента се ползва от ПГ по МСС, съобщиха от кметската администрация. Стаите в пансиона вече ще се отдават под наем на ученици, подали молба и одобрени от кмета на общината.

© mezdra.bg

"С финансовия ресурс, с който разполага Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство, няма възможност да осигурява възнаграждението на необходимия брой възпитатели, заяви Събков. Средствата, които учебното заведение получава, не кореспондират с разходите, които генерира. Община Мездра ще финансира ремонта на стаите. Ще ги приведем в нормално за използване състояние. Легловата база ще се разшири и ще бъдат закупени електроуреди. Така ще създадем комфортна среда и условия, близки до семейните.“

Наемът за помещенията ще бъде символичен. Ремонтът на сградата и предоставянето й за ползване от по-широк кръг потребители е част от целенасочената политика на Общинската администрация за привличане на ученици от населени места извън Мездра, похвалиха се от кметската управа.

© mezdra.bg

По информация на MediaNews идеята е средношколското общежитие в бившето МТУ да бъде превърнато в пансион за ученици от типа хостел (евтин хотел), който да се ползва от всички училища в гр. Мездра.