Малко след 4:00 часа в четвъртък на кръстовище в Мездра автопатрул от Районното управление спрял за проверка лек автомобил "Мазда 323", собственост и управляван от Н. А. от село Горна Кремена. В хода на извършената проверка той признал, че в колата има наркотични вещества - канабис. Уведомена е оперативно дежурната част при РУ - Мездра и на място са изпратени полицейски експерти. Извършено е претърсване и изземване в автомобила. В отделение до ръчна спирачка, вдясно от шофьорското място, е намерена и иззета кръгла метална кутия, съдържаща суха листна маса - 0,03 грама, която при направения полеви наркотест реагирала на канабис.

Извършено е претърсване в дома на Н. А. в Горна Кремена, но там не са намерени вещи, предмет на престъпление. Той е задържан в мездренската полиция за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

Също вчера полицаи претърсили апартамент в ж. к. "Младост" в Монтана, обитаван от 19-годишния Е. М., собственост на неговия дядо. В стая в апартамента са намерени и иззети 27 полиетиленови топчета, съдържащи общо 10,1 грама суха тревна маса канабис и 6 найлонови плика с общо тегло 357 грама, съдържащи нарязан тютюн, без български акцизен бандерол. Местопроизшествието е посетено от група на полицията в Монтана. По случая е образувано досъдебно производство.

Същия ден около 16.50 ч. в Козлодуй полицаи проверили двама непълнолетни от града. При извършената проверка в левия джоб на панталона на единия от тях са намерили полиетиленово пликче, съдържащо суха-зеленикаво кафява листна маса. От извършения полеви наркотест е установено, че веществото реагира на амфетамин. Непълнолетните са задържани в РУ - Козлодуй за срок до 24 часа и по случая е започнато досъдебно производство.