© Община Козлодуй

През 2020 г. Община Козлодуй спечели проект за изграждане на нов физкултурен салон в СУ „Св. св. Кирил и Методий”, гр. Козлодуй по Национална програма на Министерството на образованието и науката „Изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022 г.” Одобреното финансиране бе за изграждане на нов физкултурен салон със застроена площ 481.15 кв. м на 2 етажа.

Салонът разполага със зали, кабинети и игрални полета, чрез които ще се осигури ефективно провеждане на учебните часове по физическо възпитание и спорт на 809 ученици при спазване на изискванията за безопасност и сигурност в учебното заведение.

В проекта са включени също така обслужващи помещения, като: съблекални, кабинет за преподавали, помещение за съхранение на спорни уреди и инвентар, техническо помещение, санитарни възли, коридор, осигуряващ директна връзка между сградата на училището и фоайето на новопостроения физкултурен салон.

Така Община Козлодуй осигури за часовете по физическо възпитание добра и модерна материална база, която да отговаря на всички нормативни изисквания и да допринася за качественото обучение на учениците.

Отец Пламен отслужи тържествен водосвет за здраве и много победи на територията на новия физкултурен салон, а на госпожа Николова пожела да бъде все така борбена.

Учениците от СУ „Св. св. Кирил и Методий” бяха подготвили спортни демонстрации. Тържеството завърши с красиво българско хоро.