По-сетне отец Димитър освети празничния курбан, осигурен от тримата общински съветници. "Решихме да дадем този курбан за здраве на вас и вашите семейства, сподели пред събралите се горнобешовичани Яна Нинова. Нека Бог да ви пази и закриля - и с Божията помощ да вървим напред!”

Благата вест е, че църквата "Св. Димитър" в Горна Бешовица, която в момента е в окаяно състояние и спешно се нуждае от ремонт, ще бъде реставрирана. Това ще стане по проект, одобрен за финансиране по Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г. Той е на обща стойност около 630 хил. лв. Проектът предвижда цялостно обновяване на храма. Вече е определена фирмата изпълнител, ремонтът ще започне напролет, като се очаква да приключи до две години.

Горнобешовишката църква "Св. Димитър” е един от най-старите православни храмове в община Мездра. Построена е през периода 1861-1864 г. по инициатива и със средства на христолюбивия търговец Димитър поп Неделкьов, останал в народната памет като даскал Димитър Бояджи, който през 1838 г. отваря и първото килийно училище в селото - т. нар. "Даскалница". Осветена е навръх Димитровден 1864 г., а е зографисана от известния във Врачанския край възрожденски иконописец Петко Танов Даскалов от Влашко село (дн. Царевец).

Въпреки че през 1973 г. е обявена за паметник на културата от национално значение, десетилетия наред старинната черква безвъзвратно се руши. Надеждата на местните хора е, че сега храмът отново ще се възроди за нов живот.

Освен в Горна Бешовица, храмов празник днес имаха също църквите в Боденец, Зверино, Крапец, Типченица и Царевец.