Безработни младежи в област Враца в края на месец юни са 323 бр. В Община Враца са регистрирани 236 безработни до 29 годишна възраст, а в Община Криводол техният брой е 87. Безработни над 50-годишна възраст в областта са 897 бр. 803 са продължително безработните лица, регистрирани в Д”БТ”-Враца. В Община Враца те са 471 бр., а в Общ. Криводол – 332 бр. Броят на регистрираните продължително безработни лица е намалял със 145 лица, като за община Враца намалението е с 115 бр., а за община Криводол се наблюдава намаляване с 30 лица. Табакова съобщи, че в момента в Бюрото по труда във Враца има 245 свободни работни места. Най-голямо е търсенето на монтажници на електронни елементи от фирмите в Мездра и Ботевград.

Продължават да се търсят работници за строителния бранш - кофражисти, зидари, заварчици, багеристи. Работодателите имат обаче изискване работниците, които наемат, да са с опит в професиите си. Свободни места има и в преработващата промишленост, в ресторантьорството и в сервизите за ремонт на автомобили.

На въпрос на репортер на MediaNews за нивото на безработица в община Мездра, Табакова обясни, че там безработните през юни са били 1291 души, а равнището на безработица е 10.93 %. За сравнение ще допълним , че средното за страната е 5.64 %.