Кметът на Бяла Слатина е обявил бедствено положение. В града казват, че подобна стихия виждат за първи път в живота си. Докато разберат какво става, десетки семейства са останали без покриви. Отнесени са изолации, скъсани са проводници.

Градският площад буквално е блокиран от паднали клони и дървета. Пречупени са електрически стълбове. В един от кварталите няма ток и вода, но най-големи са пораженията по къщите.

Още вечерта е започнало отстраняването на щетите, които тепърва ще се изчисляват. Предстои да се вземат решения как да се помогне на пострадалите, много от които са самотни и болни.

В Плевен, навръх празника на града, стихията е изкоренила дървета, откъртила ламарини от сгради. Проливният дъжд залял централните улици и приземни етажи на магазини и домове. Заради изпочупените клони има десетки пострадали автомобили. На много места в града е имало прекъсвания на тока.

Работата по отстраняване на щетите е продължила през цялата нощ. В регионалната дирекция на пожарната са получени около 70 сигнала за паднали дървета, електрически стълбове и покриви.

Мобилизирани са всички екипи на пожарната в различни дейности за отстраняване на последствията, съобщават от МВР.