Целта на инициативата е заедно с децата от ЦНСТ и учители и ученици от училищата и детските градини да бъдат изработени коледни сувенири, картички, играчки, украси, сурвачки и всякакви коледни чудесии, които децата ще изложат в Коледния Базар. Така всички заедно ще усетят коледната магия. На Коледния Базар са поканени областният управител на Враца, депутати и министри от областта.

Купувайки сувенир от базара всеки ще има възможност да направи щастливи децата в неравностойно положение и такива, останали без родителска ласка.Помагайки с покупка всеки ще помогне да се осъществи една мечта. Ще бъдат щастливи и тези, които са изработили подаръците с много любов и с цел да дарят усмивка- каза кметът Десислава Тодорова.

От общинската администрация уточниха, че подготовката на ръчно изработените картички сувенири и коледни украси за традиционния базар ще започне от 9-ти и ще продължи до 16-ти декември. Коледния Базар ще отвори врати на 17-ти декември в сградата на Център за подкрепа на личностното развитие „Маша Белмустакова" в село Борован.