В надпреварата взеха участие общо седем отбора, разделени в две групи.

Група А: Група Б:

РК „Балкански котки“ Берковица РК „Янтра“ Габрово

ДФС „Ком“ Берковица РК „Балкански котки“ II

РК „Моряците“ Бургас РК „НСА“ София

РК „Варварите“ София

Турнирът бе открит с мач от група А между „Балкански котки“ и ДФС „Ком“, като „котките“ не оставиха шанс на противника си и победиха с 36:0 и така заявиха афинитета си към първото място. Втората среща бе по-оспорвана, като дебютантите на турнира „Моряците“ победиха с 38:10 силния отбор по Ръгби 7 на „Варварите“.

В група Б също бе оспорвано. „Балкански котки“ II с Георги син на Д. Гаврилов в редиците си изиграха интересен мач като победиха с 21:12 отбора на „НСА“, в чийто състав се открояваха имената на братя Борислав (Big Brother) и Владимир Борисови. ДФС „Ком“ успя да запише две победи с много труд над „Моряците“ (24:12) и „Варварите“ (38:14) и по този начин се класира на второ място в групата си след „Балкански котки“, които спечелиха и трите си мача по категоричен начин с обща точкова разлика 119:7.

Фаворитът в група Б „Янтра“ – Габрово бе безпогрешен като записа две победи над „НСА“ (45:7) и „Балкански котки“ II (33:28) с доза спортен шанс. Така завършиха мачовете от груповата фаза. В спора за петото място студентите от „НСА“ надделяха над „Моряците“ с 26:5. В първия полуфинал младият и перспективен отбор на „Янтра“ победи ДФС „Ком“ (26:7) и заслужено се класира за финал.

В другия полуфинал „Балкански котки“ победи убедително „Балкански котки“ II с 45:0. Малкият финал бе спечелен от ДФС „Ком“ като беше изненадата на турнира и победи „Балкански котки“ II (26:12). На финала се срещнаха „Балкански котки“ и „Янтра“. Тимът от Берковица победи 35:7 гостите от Габрово, като берковските момчета показаха по-добра игра и в двете фази, защита и нападение, с добро следване и игра в спонтанна схватка, както и множество атрактивни заучени отигравания.

И тази година, както всяка друга, цялото семейство Гаврилови бяха на стадиона. На официалното награждаване на отборите присъстваше зам. – кметът на Община Берковица Спаска Георгиева, която поздрави ръгбистите за добрата игра и спортсменството и връчи купите заедно с треньора на „Балкански котки“ Цветостин Цветков. С индивидуална награда, за най-борбен състезател, бе отличен Божидар Димитров от ДФС „Ком“. Следващият връх за покоряване от нашите момчета е в Дивотино, Перник следващата седмица, където ще вземат участие в Купа България по Ръгби 7.

Крайното класиране в турнира:

  1. РК „Балкански котки“ Берковица
  2. РК „Янтра“ Габрово
  3. ДФС „Ком“ Берковица
  4. РК „Балкански котки“ II
  5. РК „НСА“ София
  6. РК „Моряците“ Бургас
  7. РК „Варварите“ София