Участничките в турнира изпълниха две упражнения - комбинация от прицелна и динамична стрелба с пистолет "Макаров“, като представянето им завишеше, както от точния мерник, така и от бързината за боравене с оръжието

В индивидуалната надпревара взеха участие 48 служителки на реда, а в отборната - 19 тима, представители на различни структури от системата на Министерство на вътрешните работи, Министерството на отбраната, Национална служба за охрана (НСО), Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" и Бюрото по защита при главния прокурор.

Най-добре в индивидуалната надпревара се представи Боряна Заборина от НСО, която събра общ сбор 231, 3 точки. Втора с 180,5 точки се нареди състезателката на СК "Спартак" при Областната дирекция на МВР - Враца Катя Василева, а трета - Дияна Василева от СДВР със 162,3 т. Призовата шестица допълниха Спаска Павлова от Специални сили - Пловдив, Донка Георгиева от АМВР и Живка Иванова от Областната дирекция на МВР - Пловдив.

В отборната надпревара шампион стана тимът на НСО със сбор от 326,4 точки, следван от втория тим на Академията на МВР с 323,9 т. и от първия отбор на Специалните сили - Пловдив с 291,9 т. Четвърто място зае тимът на СК “Спартак" - Враца в състав: Катя Василева и Ива Иванова. Топ 6 допълниха първият отбор на СДВР и вторият тим на Специалните сили от Пловдив.

Тържественото награждаване на призьорите се състоя в Централния военен клуб в столицата. Наградите връчиха заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов и ръководителят на 68-ма бригада “Специални сили“, бригаден генерал Явор Матеев.