В Софийския университет "Св. Климент Охридски", където новоприетите студенти са 4486, има 850 незаети места редовна и задочна форма на обучение,които са субсидирани от държавата. Сред тях са и девет места в специалност "Право" в задочна форма на обучение. Допълнителен прием има по редица специалности, сред които "Философия", "Социология", "Публична администрация", "Културология" и др. Допълнителен прием има и в платено обучение, където незаетите места в специалности "Социология", "Публична администрация" и "Фармация" са общо 19.

Подаването на документи е от 10 до 14 септември, а класирането ще бъде обявено на 18 септември. Има допълнителен устен изпит единствено по теология, който ще е на 15 септември.

В Университета за национално и световно стопанство (УНСС) е обявен допълнителен прием в няколко направления, но само за платено обучение. Кандидатстването става с оценка от матура или с полагане на единен електронен тест, който ще бъде на 20 септември. Документите се подават от 10 септември.

В Техническия университет - София, продължава приемът на документи за около 100 незаети места в професионалните направления "Енергетика", "Електротехника, електроника и автоматика", "Общо инженерство" и "Машиностроене". Кандидатите трябва да носят диплома за средно образование - оригинал и ксерокс копие, пише на сайта на университета.

Пловдивският университет "Паисий Хиледарски" приема документи за незаетите места от няколко седмици, като част от допълнителните тестове за кандидатите вече са проведени.

Източник: dnevnik.bg