Тържествената част се проведе в Актовата зала на училището. Празникът започна с посрещане на училищното знаме и приветствие от директора Вилия Димова. В подготвената музикално-литературна програма взеха участие възпитаници от всички класове. Малчуганите от четвърти клас изнесоха кратък рецитал тема на „Моето училище“.

Момичетата от вокалната група поздравиха учителите и всички гости на събитието. Танцовата формация към учебното заведение бе подготвила две тематични танцови изпълнения.

В деня, в който учители и ученици отдават почит към паметта на своя патрон, първолаците поднесоха цветя на неговия паметник.

Сред останалите прояви, посветени на патронния празник, бяха посещение на местното Читалище в мисия за „Търсене на любима книги“, в което участваха най-малките от 1 до 4 клас. Част от учениците гледаха филма, създаден от настоящи възпитаници и учители, по повод 140-годишнина на учебното заведение.

За радост спортните фенове се проведоха баскетболни мачове и приятелски срещи между футболния отбор на „Св. Климент Охридски“ в Зверино и гостите от училището в град Мизия.

Двойният празник събра десетки гости, сред които бивши възпитаници и родители. Събитието уважиха и кметът на селото Стоян Петров и общински съветници.