Представена бе и изготвената от децата информационна брошура "Пази природата чиста. Тя е твоят дом!", която има за цел да популяризира опазването и съхранение на природата от вредното влияние на отпадъците от негодни за употреба батерии.

В рамките на проекта младите еколози събраха с помощта на останалите ученици, учители и служители в училището 12 килограма употребявани батерии, като за целта бяха поставили специален съд в коридора на учебното заведение. По случай Деня на Земята те предадоха събраните батерии на инж. Георги Бърдарски, ръководител на местната база на фирма "Надин", който от своя страна ги похвали за чудесната инициатива и им подари специален контейнер за събиране на стари батерии.

Наред с употребяваните батерии, при изпълнението на проекта децата са събрали и около 40 килограма непотребни пластмасови капачки, които са предали на Общинския център за социални услуги и дейности.

Сред останалите дейности по проекта, реализиран от младите еколози, са засаждане на рози в градинката пред бившата градска поликлиника и изнасяне на празнична програма в Дома за стари хора.

Разделното събиране на стари батерии в мездренското школо ще продължи и занапред.