От Община Враца съобщиха, че са получени над 220 произведения - есета и стихотворения, за участие в тазгодишния юбилеен, 20-ти Национален литературен конкурс "Живеем в страната на Ботев". Той е част от културните прояви, посветени на 140-ата годишнина от подвига на Христо Ботев и неговата чета.

Творбите за конкурса са изпратени от ученици от над 40 населени места от България, както и от Европейското училище в Брюксел. В раздел "Поезия" участниците са разделени в две възрастови групи - от V до VIII клас и от IХ до ХII клас. Една възрастова група от VIII до ХII клас има в конкурса за написване на есе.

Талантът на младите поети и писатели ще бъде оценен от жури с председател журналиста Марин Ботунски и членове - старши експерта по български език и литература в Регионалния инспекторат по образованието Петя Николаева и поетесата Яна Кременска.

Обявяването и награждаването на победителите в конкурса ще стане на 27 май (петък) от 17.30 часа в Художествена галерия "Иван Фунев" в Регионалния исторически музей.