"Едно дете зад рейса без малко да го сгази, допълни Вера Манчовска, която също става свидетел на инцидента. То си остана, няма да ходи на училище."

Първокласникът Емил още е в шок от случилото се: "Аз исках да се свия и той беше завил към мене, паднах на земята и добре, че ме изтеглиха едни момчета, иначе щеше да ме прегази".

Шофьорът на 25-годишния автобус твърди, че няма вина: "Просто долу се унесе, не е разчистено баш как требва, проблемът си е природата", поясни водачът на рейса Мито Рашковски.

От Община Мездра са започнали незабавна проверка по случая. "Пътищата в община Мездра са проходими, но при зимни условия, и ако съответните автобуси нямат зимни гуми, нямат поставени вериги, по-добре да не изпълняват курсове, в никакъв случай няма да допусна да рискуваме живота на пътниците", категоричен е кметът Генади Събков

"Ако тоя пак кара автобуса, децата ми няма да ходят на училище, щото днеска щеше да стане това, къде не требваше да стане", заяви майката на Емил Стефка Илиева.

Родители и ученици разказаха, че това не е първият инцидент с автобуса на общинския превозвач. Имало е дори случай с изхвръкнала по време на движение гума.