Маргарит Тасков от Професионална гимназия по облекло „Елисавета Багряна“ град Бяла Слатина бе отличен с грамота за Отличие и медал в националния конкурс за литературна творба „Рицарска постъпка“ организиран от Рицарите тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България. Маргарит е ученик в 11 клас и това е поредното му отличие в областта на литературата.

Церемонията по награждаването се проведе в Националния дворец на децата в София. Отличниците бяха поздравени лично от генерал-майор акад. Румен Ралчев – Велик Приор на България. Партньори на конкурса са: РУО – София, Синдиката на българските учители, Националния дворец на децата - София, Ордена на Рицарите Тамплиери на Йерусалим - Велик Приорат България.

Конкурсът се организира всяка година и е в две направления за детска рисунка -„Рицарят в мен“ и за литература - „Рицарска постъпка“. Участниците в направление литература бяха разделени в две възрастови групи: IX-X клас и XI-XII клас. В конкурса за есе са участвали над 500 ученици от България и чужбина.