След като персоналът изведе малчуганите от два аварийни изхода, в сградата влязоха двама от огнеборците. Те трябваше да спасят няколко деца, останали в групите.

След евакуацията гостите демонстрираха работата на специализираната техника. Интересно за децата бе и работното им облекло.

Всички малчугани имаха възможност да разгледат пожарникарската кола отвътре и да чуят различните звукови сигнали.

Директорът на детското заведение Диана Вутова поздрави огнеборците, по случай техния професионален празник и благодари за сътрудничеството през годината.

„Благодарим за сътрудничеството между ДГ „Мир“ и РСПБЗН. Искам да ви уверя, че след тази евакуация всички деца искат да станат пожарникари“, каза Вутова.

Благодарност и уважение изказа и главен инспектор Симеон Цанковски – временно изпълняващ длъжността Началник на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Мездра.

„Служителите от РСПБЗН сме много благодарни и сме щастливи, че допринасяме за вашето обучение и развитие“, каза главен инспектор Цанковски.

В занятието се включиха и двама курсисти от Академията на МВР, които в момента провеждат учебен стаж в пожарната служба в Мездра.