"Важно е, че хората повярваха в Програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради и повярваха, че това, което им се обещава от политиците, може да бъде изпълнено, заяви при откриването на реновирания блок Цветан Цветанов. Когато започна изпълнението на Програмата през 2014 г., мнозина саботираха процеса. Редица общини обаче успяха да направят необходимото и постигнаха успехи”.

"Благодаря на кмета Калин Каменов за успеха, защото Община Враца беше една от последните, но вече сте в челните редици. Това означава, че и администрацията, и жителите на общината полагат усилия - и всички заедно успяват. Благодаря за подкрепата на местната и изпълнителната власт, на правителството на Бойко Борисов и на народните представители от Враца, защото без тяхната помощ няма как да се осъществи връзката между местната, изпълнителната и законодателната власт”, каза още Цветанов.

"Ангажиментът, който имаме към Северозападна България, е изключително сериозен акцент в управлението на правителството на Бойко Борисов. Най-важната цел сега е изграждането на четирилентов път, свързващ Ботевград и Мездра, за да се облекчи трафикът и да се намали концентрацията на тежки пътнотранспортни произшествия.“, подчерта в заключение председателят на Парламентарната група на ГЕРБ.

"За мен е огромно удоволствие да открием поредната обновена жилищна сграда по Националната програма за енергийна ефективност. Благодарение на Вашата вяра в необходимостта от промяна на блока. Вие спомогнахте за това повече хора от града да се включат активно в програмата, заяви от своя страна кметът на Враца Калин Каменов. Днес така желаната промяна вече е факт. Строително-ремонтните дейности завършиха успешно и в срок, а в началото на зимата ще се усети и ефектът от санирането, Пожелавам Ви от сърце да пазите Вашия нов дом и да се грижите за него. Благодаря Ви за оказаното доверие и се надявам по този начин да дадем пример и на останалите жители в нашия град!“

Цветовете, в които е обновен блокът, са синьо и жълто. На лицева страна на сградата, на син фон, е изобразен символът на Европейския съюз - кръг с 12 златни звезди. Разгъната застроена площ на сградата е около 3877 кв. м, а стойността на сключения договор - приблизително 645 хил. лв.

От въведените мерки за енергийна ефективност ще се възползват повече от 100 души, които живеят в 40-те апартамента на 8-етажния блок. От името на собствениците думи на благодарност към правителството, Община Враца и фирмите, осъществили санирането на жилищната сграда, отправи Катя Йоцева.

Представителят на строителното обединение изпълнител на обществената поръчка Илиян Цветков, управител на "Инекс Трейд" - Враца, благодари на живеещите в блока за проявеното търпение и им пожела дълги години да ползват обновената сграда.

Новата придобивка беше открита с водосвет, отслужен от Врачанския митрополит Григорий. На събитието присъстваха още заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева, народните представители от ГЕРБ инж. Петя Аврамова и Красен Кръстев, областният управител на Враца Малина Николова, много граждани, живеещи в санирания жилищен блок.