"Днес и утре ще бъде взето решение и ще бъдат регистрирани всички подали документи. Няма никакви проблеми, всичко върви в срок, нормално и спокойно". Това каза говорителят на ЦИК Росица Матева, предаде репортер на БГНЕС.

Матева коментира, че предстои актуализация на софтуера на машините.

Днес регистрация в ЦИК подадоха първо ДПС, подплатена с 5000 подписа, а час по-късно БСП представиха 6000 подписа за тяхната регистрация.

Досега регистрация са внесли от СДС като самостоятелна партия, но в повечето общини ще участват в коалиция с ГЕРБ. "Възраждане" и "Спаси София" също вече внесоха своите регистрации.

Във вторник коалицията "Продължаваме промяната - Демократична България" ще представи своите кандидати за предстоящите местни избори.

Срокът за регистрация на партиите и коалиции продължава до 13 -ти септември. Изборите за кмет на община, общински съветници, кмет на кметства и районни кметове на София Варна и Пловдив ще се проведат на 29 октомври. Предизборната кампания стартира месец по-рано - на 29 септември. Вече са назначени 160 общински избирателни комисии, които са съгласувани с политическите сили.