Кметът Огнян Ценков поздрави инициаторите и всички, които са допринесли за преобразяване на пространството около Библиопощата. „Направи ми силно впечатление, че толкова много млади хора от Видин са дали своите предложения за „Мястото“ и това показва, че са съпричастни и проявяват своята активност, за да бъде подобрен облика на нашия град. Моята цел като кмет на Община Видин също е да привличаме вниманието на младите хора, те да бъдат инициативни и допълват цялостната ни визия за различни места в града, за да станат по-посещавани“ - каза Ценков.
След това той връчи на директора на Регионалната библиотека Десислава Иванова лично дарение от 500 лв., със заръката средствата да помогнат за направата на още придобивки в „Мястото“. „Когато преди година откривахме Центъра за обучение, изкуство и култура, нашето общо желание бе да превърнем тази знакова сграда в притегателно място за младите хора, да търсим нови възможности за надграждане и днес това се случва. И като гражданин, и като кмет винаги съм подкрепял такива благородни каузи и най-вече, когато те са насочени към младежите“ – допълни Огнян Ценков.

Десислава Иванова каза, че с дарените от кмета пари биха могли да осъществят едно от предложенията на голяма част от съгражданите ни, тук да има чешма. Ценков заяви своята подкрепа за осъществяване на това конкретно намерение и обеща съдействие от страна на Община Видин.