В Божия храм празнична Света литургия и водосвет за здраве на миряните отслужи енорийският свещеник отец Данаил Цинцарски.

По случай Деня на селото празнична програма изнесоха средношколският танцов състав към Ансамбъл „Мездра“ и Женската певческа група „Белокаменица“ при царевчанското читалище „Просвета“ и децата от вокална група „Детски свят“ в Мездра, с ръководител Анета Петкова. Местните самодейци бяха подготвили кратка програма, в която разказаха за България и нейното богатство.

Гости бяха и ученици от Професионалната гимназия „Алеко Константинов“ в Мездра. От името на училището те подариха икона на Свети Димитър за здраве на селото.

„Благодаря на всички вас, че уважихте днешния празник. Нека, закриляни от Свети Димитър, всеки ден да създаваме по едно чудо. От сърце желая на всички нас здраве и щастие“, каза в приветствието си към присъстващите на тържеството кметът на Царевец Маргарита Петкова.

След тържествената част за гостите бе раздаден традиционния курбан, приготвен от майстора готвач Христо Ангелов. За поредна година 3-те овце са дарени от пастира на селото Борис Усовски.

Празникът на Царевец уважиха общински съветници, кметове на други села от Общината и представители на местния бизнес, както и десетки жители и гости от близо и далеч.