Първата кражба престъпната тройка е извършила на 18-ти този месец. Тогава жителка на Михайлово се е пожалила в РУ Козлодуй, че чрез използване на подправен ключ някой е проникнал в наследствената й къща в селото, от където е извършил кражба на електрическа печка, готварска печка на твърдо гориво, хладилник, малък електрически бойлер, метално легло с, пружина и домакинска посуда.

Няколко дни след това в козлодуйската полиция е внесен сигнал от жител на Враца. Той е заявил, че от наследствената му къща в Михайлово е извършена кражба на 50 поцинковани водопроводни тръби, 3 печки на твърдо гориво, гумиран ел. проводник, метално корито, 6 метални кофи и други селскостопански вещи.


Разследващите органи установи, че извършители на деянието са същите трима гастролиращи в селото крадци. По голямата част от вещите обект на кражба са продадени на лица занимаващи се с търговия на черни и цветни метали. Друга, по-малка част от плячката е предадена от "ударната младежка бригада" с протокол за доброволно предаване. Срещу тримата е образувано досъдебно производство.