При личен обиск на Д.Ш., в чорапа на левият му крак са намерени 6 полиетиленови пликчета тип „спейсбек“ с размери 7/5см, съдържащи зелена на цвят, суха листна маса, за които лицето е заявило, че съдържат „чай за пушене“.

Регистрационните табели са свалени. На Д.Ш. е съставен АУАН по ЗДвП, същият е задържан в РУ-Оряхово. Уведомен е дежурен прокурор. Образувано e бързо производство.

На 30.09.2021 г. около 01.25 ч. в с. Софрониево,екип на РУ-Оряхово извършват проверка лек а-л “Фолксваген Голф“, управляван от К. С. от с. Софрониево. Водача е изпробван за употреба на алкохол с техническо средство „Алкотест Дрегер“ 7510, който е отчел отрицателна проба, същият е изпробван и за употреба на наркотични вещества с техническо средство „Drug Check 3000“ARNK-0961, като уреда е отчел положителна проба на„ТНС“- канабис. Издаден е талон за мед. изследване, като същият е дал кръв и урина за лабораторен анализ.

На К.С. са съставени 2АУАН по ЗДвП, и е задържан за срок до 24 часа в РУ-Оряхово. Образувано БП..


Същата нощ в с. Софрониево, екип на РУ-Оряхово извършват проверка лек а-л “Опел Астра“, управляван от И. Б. от с. Софрониево. Водача отказва да бъде изпробван за употреба на алкохол, издаден е талон за медицинско изследване, като същият е отказал да даде кръв за изследване. И.Б. е изпробван и за употреба на наркотични вещества с техническо средство „Drug Check 3000“, като уреда е отчел положителна проба на „МЕТ“-метамфетамини „АМР“- амфетамин.

Издаден е талон за мед. изследване, като същият е дал кръв и урина за лабораторен анализ, съставени са 3АУАН по ЗДвП и е задържан за срок до 24 часа в РУ- Образувани са и БП.