На главен път Е-79 с посока на движение от Видин за София е имало второ пътно-транспортно произшествие. Столичанин на 45 годишна възраст управлявал лек автомобил „Опел Мока“. Той предприел маневра за изпреварване и се блъснал в изпреварващия го в този момент товарен автомобил „Ситроен Джъмпер“.

В резултат на произшествието е причинена средна телесна повреда на пасажера в Опела-а, изразяваща се във фрактура на горен ляв крайник. Пробите на водачите за алкохол са отрицателни.

Вчера около 11.00 часа в село Тополовец, 21-годишен жител на Монтана, при управление на лек автомобил „Фолксваген Голф“ навлязъл в кръстовище без да спира на знак „Stop”. Фолксваген-а се ударил челно в задната част на движещия се на път с предимство бус „Мерцедес“.

При катастрофата е причинена смъртта на шест крави в товарния автомобил, а непълнолетен пътник от Голф-а е с фрактури на двата крака. Пробата на водача на буса за алкохол е отрицателна, а водачът на Голф-а е дал кръвна проба в МБАЛ-Монтана. По трите случая са образувани досъдебни производства.