Малко по-късно опиталият да се скрие тарикат бил спипан от полицаите във видимо нетрезво състояние. За да не бъде проверяван по реда на Закона за движение по пътищата, Антон А. от село Кобиляк извадил банкнота от 50 лв. и се опитал да я подаде на единия полицай. След като не успял, бабаитът отишъл до патрулния автомобил, почукал на прозореца, пуснал парите вътре в патрулката и казал: "Това е, за да оправим работата“. Служителите на МВР наистина "оправили работата”, като веднага сформирали оперативна следствена група, извършили оглед на местопроизшествието и започнало досъдебно производство. Оказало се, че Антон е осъждан не един, не два, а девет пъти за престъпления от общ характер.

По обвинителен акт на Окръжната прокуратура в Монтана съдът се е произнесъл срещу тариката с ефективна присъда - наказание от три месеца "лишаване от свобода“ за извършено от него престъпление по чл. 304, ал. 1 от Наказателни кодекс, чийто текст е следният: "Който предложи, обещае или даде дар или каквато и да е облага на длъжностно лице, за да извърши или да не извърши действие по служба, или загдето е извършило или не е извършило такова действие, се наказва с лишаване от свобода до шест години и глоба до пет хиляди лева".

Явно Антон се е отървал в случая с минимално наказание, но за три месеца зад решетките ще има време да помисли дали да престъпи закона за пореден път.