Спасов се е прибирал от мач на неговия отбор в Трета лига срещу Локомотив (Горна Оряховица), в който Дунав (Лом) губи с 1:3. Той е пътувал с личния си автомобил по посока Ловеч, когато край търновското село Шереметя е бил ударен от автомобил, който се е движил със 150 км/час и навлязъл в насрещното платно.

Като футболист Ферарио Спасов е носил екипите на Осъм (Ловеч) и Спартак (Плевен). Като треньор класира Литекс в "А" група през сезон 1996/97, а през 1999 година извежда ловчанлии до титлата. Печели и Купата на България с "оранжевите" през 2001 година.

В треньорската си кариера Спасов е водил Олимпик (Галата), Литекс, Спартак (Варна), ЦСКА, Дунав (Русе), Ботев (Пловдив), Монтана, Етър, Спартак (Плевен), Берое, Левски (Лом) и Севлиево. Бил е начело и на юношеския национален отбор до 17 години.

Ферарио Спасов е роден на 21 февруари 1962-а година, истинска легенда на футбола в Ловеч. Като играч на местния Осъм има повече от 350 мача, играе за кратко и в Спартак (Плевен). Като треньор на Литекс (Ловеч) е шампион като старши треньор през 1999-а година и като помощник на Димитър Димитров сезон по-рано. Носител е на Купата на България през 2001-а година, а също така в кариерата си е бил начело на ЦСКА, Ботев (Пловдив), Берое, юношеският национален отбор на България, Спартак (Варна), Монтана и още много клубове.